Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Rabu, 27 April 2011

Kiamat antara 5 perkara ghaib luar jangkauan ilmu

DARIPADA Ibnu Umar, Nabi SAW bersabda yang bermaksud: "Lima kunci perkara ghaib, tidak mengetahuinya melainkan Allah iaitu tiada mengetahui apa yang tersimpan di dalam rahim (kandungan perempuan) melainkan Allah: tiada yang mengetahui apa akan terjadi esok hari melainkan Allah; tiada seorangpun yang mengetahui bila waktu hujan akan turun melainkan Allah; tiada seorang mengetahui di negeri mana dia akan mati melainkan Allah dan tiada yang mengetahui bila kiamat terjadi melainkan Allah." (Hadis riwayat Bukhari)

Pemilik ilmu itu adalah Allah, tiada yang luput daripada pengetahuan-Nya, yang nampak mahu pun yang tersembunyi.

Manusia dan makhluk lain tidak diberi ilmu oleh Allah melainkan hanya sedikit saja. Ilmu manusia jika dibandingkan dengan ilmu Allah ibarat setitik air lautan.

Firman Allah yang bermaksud: "Katakanlah, jika lautan menjadi tinta (menulis) kalimat Tuhanku, sungguh habislah lautan itu sebelum habis (ditulis) kalimat Tuhanku meskipun Kami datangkan lagi dengan lautan yang sebanding dengannya sebagai bantuan." (Surah al-Kahfi, ayat 109)

Sumber: Jabatan Kemajuan Islam Malaysia
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "Kiamat antara 5 perkara ghaib luar jangkauan ilmu"

Catat Ulasan