Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Jumaat, 10 Februari 2012

Kalamku untuk kekasih

<!--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4


Wahai kekasihku

Ku tuju kalam ini untuk-MU

Agar aku boleh melepaskan rindu

Rindu yang tiada penghujungnya


Cinta dan pengabdianku

Hanya untuk-MU

Agar hatiku sentiasa dekat disisi-MU


Wahai kekasihku

Ku mohon keampunan nama-MU

Seandainya aku lupa menyebut nama-MU

Seandainya aku langgar perintah-MU

Janganlah ENGKAU biarkan aku hanyut

Hanyut bersama arus noda dan dosa

Janganlah ENGKAU tenggelamkan aku

Bersama nakhoda kemaksiatan dan kehinaan

Pimpinlah aku bersama hamba-hamba-MU yang soleh

Tunjukilah aku jalan kebenaran

Bersama taufik dan hidayah-MU

Agar aku sentiasa menjadi kekasih-MU


Wahai kekasihku

Dengan kalam ini aku mengukir kata

Agar menjadi pedoman insan sejagat

Bukan balasan dan pujian ku pinta

Hanya kerana kasihku pada-MU

Kalam ini berbicara

read more...

ATM : PAT melawat Singapura

Angkatan Tentera Malaysia dan Angkatan Tentera Singapura merupakan dua buah pasukan keselamatan yang sentiasa mempunyai perhubungan yang erat dalam memastikan keselamatan serantau terjamin. Ini terbukti dengan kerjasama yang berterusan di antara kedua-dua negara khususnya angkatan bersenjata kedua-dua buah negara jiran ini. YBhg Panglima Angkatan Tentera, Jeneral Tan Sri Dato' Sri Zulkifeli bin Mohd Zin ,baru-baru ini telah melakukan lawatan rasmi ke negara jiran di selatan dan bertemu dan membincangkan isu-isu keselamatan Chief of Defence Forces Singapura, Leftenan Jeneral Neo Kian Hong.

YBhg Jeneral Tan Sri Dato' Sri Zulkifeli bin Mohd Zin, Panglima Angkatan Tentera telah diberi penghormatan memeriksa Kawalan Kehormatan Utama Angkatan Tentera Singapura dalam rangka lawatan beliau ke Singapura baru-baru ini.

YBhg Jeneral Tan Sri Dato' Sri Zulkifeli bin Mohd Zin menyampaikan cenderakenangan kepada Menteri Pertahanan Singapura, Dr Ng Eng Hen, semasa melakukan Kunjungan Hormat ke atas beliau.

YBhg Panglima Angkatan Tentera menaiki Leopard Tank semasa membuat lawatan ke Armour HQ, Sungei Gedung Camp, Singapura.

YBhg Panglima Angkatan Tentera mencuba Simulator UAV ketika membuat lawatan ke UAV Command, Murai Camp, Singapura.

read more...

ATM : PAT terima anugerah bintang kebesaran dari KDYMM Sultan Brunei

Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam telah menganugerahkan Bintang Kebesaran kepada Panglima Angkatan Tentera Malaysia sempena Lawatan Rasmi ke Negara Brunei Darussalam pada 30 Jan 2012 di Istana Nurul Iman. Bintang Kebesaran yang dianugerahkan ialah Darjah Paduka Keberanian Laila Terbilang Yang Amat Gemilang (Darjah Pertama) (D.P.K.T) yang membawa gelaran Dato' Paduka Seri. Semua lapisan warga ATM mengucapkan tahniah di atas penganugerahan tersebut.

read more...

ATM : Lawatan pengenalan Panglima Angkatan Tentera ke Myanmar

Sejak mengambilalih tampok pimpinan Angkatan Tentera Malaysia pada Julai 2011, ini merupakan Lawatan Pengenalan Rasmi YBhg Panglima Angkatan yang ulung ke Myanmar dalam usaha mengeratkan persahabatan ketenteraan di antara kedua-dua negara serantau ini. Penerbangan yang dijangka mengambil masa 5 jam dari Pangkalan Udara Subang, walau bagaimanapun selamat mendarat di LapanganTerbang Antarabangsa Yangon, Myanmar 30 minit lebih awal.

Rombongan YBhg Panglima Angkatan Tentera telah disambut oleh para Pegawai-pegawai Kanan Angkatan Tentera Myanmar serta Penasihat Ketenteraan Malaysia di Myanmar bersama isteri masing-masing. Rombongan YBhg Panglima Angkatan Tentera turut di perkenalkan kepada Pegawai-pegawai Kanan Angkatan Tentera Myanmar sebelum beredar ke tempat penginapan.

read more...

ATM : PAT terima tabik hormat kawalan kehormatan utama Angkatan Tentera Myanmar

Dalam rangka Lawatan Pengenalan Rasmi YBhg Panglima Angkatan Tentera ke Myanmar baru baru ini, beliau telah membuat Kunjungan Hormat ke atas General Min Aung Hlaing, Myanmar Commander-in Chief of Defence Services (Panglama Angkatan Tentera Myanmar).

Rombongan YBhg Panglima Angkatan Tentera telah bertolak dari Lapangan Terbang Antarabangsa Yangon dengan pesawat CN-235 milik TUDM dan tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Nay Pyi Taw sejam kemudian. Rombongan YBhg PAT telah disambut oleh Pegawai-pegawai Kanan Angkatan Tentera Myanmar dan kemudian berkereta ke Markas Angkatan Tentera Myanmar yang terletak di Zeyarthiri Beikman yang mengambil masa hampir sejam perjalanan.

Setiba YBhg PAT di Zeyarthiri Beikman, beliau disambut oleh General Ming Aung Hlaing dan para Pegawai-pegawai Kanan Angkatan Tentera Myanmar. YBhg PAT menerima Tabik Hormat dari Kawalan Kehormatan Utama Angkatan Tentera Myanmar. Lagu Kebangsaan Malaysia, Negara Ku dimainkan disusuli dangan lagu kebangsaan Myanmar.

YBhg PAT kemudian melakukan pemeriksaan ke atas Kawalan Kehormatan Utama Angkatan Tentera Myanmar diiringi General Min Aung Hlaing sendiri.

read more...

ATM : Jenazah Pegawai Staf UNIFIL selamat tiba di tanah air

Suasana di Bangunan Pergerakan Udara Pangkalan Udara Subang di selubungi kehibaan dan kesedihan yang jelas terpancar dari setiap individu yang hadir untuk menyambut ketibaan jenazah Allahyarham Lt Kol Habibullah bin Hj Ismail yang tiba dari Lubnan.

Allahyarham Lt Kol Habibullah bin Hj Ismail yang bertugas sebagai Pegawai Staf UNIFIL telah kembali ke Rahmatullah pada 6 Feb 2012 jam 2030 ekoran serangan jantung.

Jenazah Allahyarham selamat tiba di Pangkalan Udara Subang pada 9 Feb 2012 lebih kurang jam 2230 dan jenazah Allahyarham telah disolatkan di Masjid Al-Muhajirin, Pangkalan Udara Subang. Sebelum itu, jenazah Allahyarham turut diberi penghormatan terakhir oleh semua petugas PBB UNIFIL di Rafiq Hariri Airport, Beirut, Lubnan sebelum diterbangkan ke tanah air.

Setelah disolatkan, jenazah Allahyarham diterbangkan dengan pesawat milik TUDM ke Alor Star, Kedah Darul Aman untuk disemadikan. Semua warga Angkatan Tentera Malaysia dengan tulus ikhlas menyampaikan salam takziah kepada kaum keluarga Allahyarham dan mendoakan agar Allahyarham ditempatkan bersama-sama orang-orang yang soleh. Amin

read more...