Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Isnin, 24 Oktober 2011

Keluarga tuntut mayat Gaddafi

RAKYAT Libya berbaris untuk melihat mayat Gaddafi yang ditempatkan di stor pembekuan di Misrata, semalam.

RAKYAT Libya berbaris untuk melihat mayat Gaddafi yang ditempatkan di stor pembekuan di Misrata, semalam.

MISRATA (Libya): Pertubuhan Perjanjian Atlantik Utara (Nato) akan mengakhiri serangan udara di Libya, sementara keluarga Muammar Gaddafi menuntut mayat pemimpin itu untuk dikebumikan dengan sempurna selepas kematian secara misteri pemimpin berkenaan menamatkan pemerintahannya selama 42 tahun.

Dalam satu kenyataan di stesen televisyen berpangkalan di Syria, keluarga Gaddafi menuntut mayat Gaddafi, anak lelakinya, Mo’tassim dan beberapa lagi pengikut setia pemimpin terbabit yang terbunuh, Khamis lalu.

“Kami menyeru Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB), Pertubuhan Persidangan Islam (OIC) dan Amnesty International menggesa Majlis Peralihan Kebangsaan (NTC) menyerahkan mayat pejuang syahid berkenaan kepada suku kaum kami di Sirte bagi membolehkan mereka melakukan upacara pengebumian mengikut syariat Islam,” kata kenyataan itu.

Dalam satu kenyataan pada sidang akhbar lewat malam kelmarin, Setiausaha Agung Nato, Anders Fogh Rasmussen berkata, tentera sekutu Barat sudah mengambil keputusan untuk menghentikan operasi pada 31 Oktober depan.


Seperti pegawai Barat lain, Rasmussen tidak menyuarakan kekesalan atas kematian mengerikan bekas pemimpin Libya itu yang ditangkap masih hidup oleh tentera NTC tetapi sudah mati ketika dibawa ke hospital.


Gaddafi yang cedera dan masih hidup ditangkap ketika bersembunyi di dalam saluran pembetung air di bawah jalan raya. Masyarakat dunia kemudian menyaksikan beberapa rakaman video menunjukkan beliau diseksa pejuang NTC yang menangkapnya ketika dia merayu supaya mereka menghormati haknya sebagai manusia.

Pegawai NTC berkata, Gaddafi kemudian mati di dalam ambulans akibat kecederaan dialami, tetapi pemandu ambulans, Ali Jaghdoun memberitahu media, Gaddafi sudah mati ketika dia mengangkut mayat pemimpin itu.

“Saya tidak cuba untuk menyelamatkannya kerana beliau sudah mati,” katanya. Kenyataan itu mengukuhkan lagi dakwaan Gaddafi dibunuh tentera NTC sebelum beliau sempat dibicarakan.

Sementara itu, badan hak asasi kemanusiaan PBB berkata, siasatan perlu dilakukan bagi memastikan sama ada Gaddafi dibunuh atau sebaliknya. - Reuters


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

2 ulasan: on "Keluarga tuntut mayat Gaddafi"

Miss Eiza berkata...

kesian Gaddafi..tak molek la dh la bunuh seksa mayat pulok... =((

Nur Ain berkata...

Bila manusia menjadi hamba pada kuasa,pangkat,dan wang ringgit,nyawa tidak lagi berharga,semoga arwah mohd Gaddafi ditempatkan bersama orang orang yang beriman.Al Fatihah...

Catat Ulasan