Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Khamis, 27 Oktober 2011

Remaja Perempuan Tiada Dara?

Ini bukan saya kata tapi hasil daripada kajian Hj Hushim Salleh, Pensyarah Psikologi dan Pendidikan, Universiti Malaya dalam akhbar Berita Harian sisipan Ratu.

kata beliau " Hari ini 30 daripada 50 remaja perempuan sudah tidak ada dara lagi dan usahlah terkejut kerana ramai antara ibubapa tidak dapat menghidu penzinaan anak kerana remaja bijak menyembunyikan perbuatan buruknya itu".

sambungnya lagi " Seorang remaja lelaki Tingkatan 4, masih bersekolah, mengakui sudah melakukan zina sejak berusia 14 tahun lagi. Apabila ditanya kenapa dan bagaimana berlaku, remaja itu dengan mudah mengatakan beliau melakukan zina kerana seronok selain senang mendapatkan budak perempuan. Teknik asas diperolehi menerusi video lucah".

Pening kepala baca artikel ini tadi. Dalam hati aku masa umur 14 tahun langsung tak tahu apa-apa pun pasal seks. Organ seks tahulah tapi kaedahnya langsung `blur'...tapi budak sekarang siap berzina dengan sewenang-wenangnya hanya untuk keseronokan. Hari ni aku dengan dia, esok kau pulak. Boleh??

sumber pakcik google

Lagi satu aku nak tanya pasal budak-budak perempuan zaman sekarang ni...30 daripada 50 sudah takde dara?? Apsal murah sangat harga diri masing-masing. Apa yang dorang cari sebenarnya sampai senang-senang aje menyerahkan mahkota diri yang sepatutnya dinikmati bersama lelaki yang bergelar suami. Patutlah banyak kes buang anak yang semakin menjadi-jadi kebelakangan ini.

Kadang-kadang aku pelik dengan remaja-remaja perempuan sekarang ni. Mereka sering melakukan sesuatu perkara hanya mengikut emosi, perasaan, pujian-pujian (sedangkan orang yang memuji tujuan nak mengena aje), bangga diri tanpa sebab lantas meletakkan kebolehan berfikir ke tahap paling bawah sekali walaupun tindakan yang diambil itu sebenarnya seperti memperjudikan masa hadapan mereka dan keluarga mereka.

Tengoklah berapa ramai yang dilaporkan lari dari rumah sebab mengikut teman lelaki, berapa ramai yang menyerahkan tubuh badan walau baru beberapa jam kenal dengan pasangan. Berapa ramai yang menjadi bohsia malah sangat bangga dengan status bohsia itu. Berapa ramai yang tidak kesah hubungan seks dirakamkan teman lelaki yang tidak bertanggungjawab dan kemudian menyebarkan ke internet. Malah banyak lagi bukti-bukti yang menunjukkan remaja perempuan yang dikatakan bijak pandai tetapi melakukan perkara yang tidak membayangi kecerdikan akal mereka.

Janganlah engkau menghampiri zina

Orang perempuan kena ada pendirian. Kena ada harga diri. Kena ada keimanan. Ini sangat penting. Bila terasa nafsu mula mengawal diri, beristighfar banyak-banyak, ingat Allah, ingat ibubapa, ingat dosa pahala dan katakan TIDAK pada lelaki yang kata sayang kat anda tapi masih ada hati nak merosakkan anda...Pilihan ditangan anda.

Kalau sekarang 30 daripada 50 dah takde dara...bagaimana pula tahun-tahun akan datang!
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "Remaja Perempuan Tiada Dara?"

Catat Ulasan