Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Jumaat, 16 Mac 2012

AL-QUR'AN Terbesar Di Dunia


AL-QUR'AN Terbesar Di Dunia Dengan Halaman 7 Kaki Tinggi Diumumkan Di Afghanistan

Siap! Al-Quran terbesar di dunia adalah dialu-alukan sebagai pencapaian utama untuk Afghanistan apabila ia secara rasmi dilancarkan.

Kira-kira lebih daripada 7 kaki panjang dan 10 kaki lebar, 218 teks halaman dihiasi dengan 30 kaligrafi reka bentuk yang berbeza dan mengambil masa hampir lima tahun menyiapkannya.

Majlis perasmian telah diadakan di hadapan tokoh-tokoh utama agama, ulama, cendekiawan dan pegawai-pegawai kerajaan serentak dengan pembukaan Hakim Nasir Khusraw Balkhi Cultural Center dan pameran seni di Kabul.

Bercakap pada majlis tersebut, Mansoor Naderi menyifatkan siap Al-Quran tersebut sebagai pencapaian besar bagi negara Afghanistan dan semua umat Islam di seluruh dunia, menurut Khaama Press.

Pembuat di sebalik projek tersebut kemudian diberikan Surat Penghargaan oleh Afghanistan Senat House speaker Fazal Hadi Muslimyar.

Al-Quran adalah teks pusat agama Islam dan rekod perkataan sebenar yang diturunkan oleh Allah melalui Malaikat Jibrail kepada Nabi Muhammad SAW

Umat Islam percaya ia adalah secara berkala diturunkan kepada Nabi Muhammad saw dalam tempoh 23 tahun sebelum wafatnya pada usia 63 tahun 632 Masehi.

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "AL-QUR'AN Terbesar Di Dunia"

Catat Ulasan