Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Jumaat, 17 Jun 2011

Anggota polis tampil berkebaya


DUA anggota polis tampil berkebaya pada majlis memperagakan rekaan batik di Surabaya, baru-baru ini.


SURABAYA – Orang ramai biasanya melihat anggota polis berpakaian seragam dan menjalankan tugas mengawal lalu lintas atau meronda di jalan raya.

Berlainan pula halnya di Surabaya apabila lapan anggota polis wanita tampil anggun berbaju kebaya tak ubah seperti model pentas peragaan.

Dalam satu majlis penutup Pameran Foto ‘Polisi Kita, Polisi Masyarakat’, seramai lapan anggota polis wanita memakai baju kebaya yang dipadankan dengan kain batik tulisan tangan Madura.

Tanpa menjalani proses uji bakat seperti yang dilalui model-model lain, mereka hanya berlatih selama tiga hari untuk berjalan di pentas peragaan sempena majlis tersebut.

Gaya lemah gemalai mereka ketika memperagakan rekaan batik oleh pereka fesyen Rika Mudjiono juga tidak jauh beza dengan model peragaan profesional.

“Penampilan polis-polis wanita dalam majlis ini memberikan satu tanggapan baru supaya masyarakat tidak memandang mereka hanya sebagai anggota penguasa.

“Polis juga sama dengan orang ramai,” kata jurucakap Polrestabes Surabaya, S Rahayu.

Pada majlis tersebut, anggota polis terlibat menggayakan rekaan batik tulisan tangan dari harga Rp 1 juta. – Agensi


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "Anggota polis tampil berkebaya"

Catat Ulasan