Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Rabu, 14 Disember 2011

ATM : Lima pesawat disenarai pendek ganti MiG-29N


Anggota Pasukan Khas Udara (PASKAU), Laskar Udara Mohd. Yusuof Ahmad Khalid (kiri) dan Laskar Udara Mohd. Shahrulaizat mengawal pesawat pejuang yang mengambil bahagian pada LIMA 2011 di Langkawi, semalam. - BERNAMA


LANGKAWI - Kementerian Pertahanan telah menyenarai pendek lima pesawat tempur pelbagai guna (MRCA) bagi menggantikan MiG-29N yang digunakan oleh Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM).

Menterinya, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi berkata, selain varian Sukhoi buatan Rusia, empat lagi pesawat tempur kini dalam perhatian kerajaan, namun beliau enggan mendedahkannya.

Bagaimanapun kata beliau, khidmat MiG-29N masih diteruskan sehingga kerajaan membuat pengumuman rasmi mengenai penggantian pesawat buatan Rusia itu.

"Kami telah mengenal pasti beberapa jenis pesawat tempur untuk menggantikan MiG dan kesemua aspek teknikal lima pesawat tersebut telah siap dilakukan.

"Apa yang paling penting adalah pembelian MRCA baru itu nanti perlu dilengkapkan dengan program pemindahan teknologi dan projek timbal balas yang menguntungkan penggiat industri pertahanan negara serta kerajaan secara keseluruhan," katanya pada sidang akhbar di atas kapal KD Jebat di sini hari ini.

Sementara itu Panglima Tentera Laut, Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Jaafar memberitahu, hasrat Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) untuk memperoleh kapal sokongan pelbagai guna (MRSS) yang disuarakan sejak beberapa tahun lalu terpaksa ditangguh sementara ekoran kekangan ekonomi.

Namun katanya, program perolehan MRSS yang sepatutnya dibuat dalam fasa kedua Rancangan Malaysia Ke-10 itu masih dalam perhatian.

"Projek perolehan kapal perang pesisir pantai (LCS) pula kini masih di peringkat perbincangan dan pengumuman mengenainya akan dibuat dalam masa terdekat ini," kata beliau.


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "ATM : Lima pesawat disenarai pendek ganti MiG-29N"

Catat Ulasan