Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Khamis, 11 November 2010

Adik Sultan Brunei beri kunci istana kepada peguam Britain


THOMAS DERBYSHIRE dan Faith Zaman.


MANHATTAN, Amerika Syarikat (AS) - Putera Jefri Bolkiah yang merupakan adik pemerintah Brunei, Sultan Hassanal Bolkiah memberikan kunci sebuah 'istananya' di sini kepada seorang peguam Britain dan isterinya sebelum mendapati mereka menyelewengkan wang miliknya melebihi AS$7.25 juta (RM22.4 juta), menurut perbicaraan kes tersebut di Mahkamah Tinggi Manhattan seperti yang dilaporkan oleh sebuah akhbar semalam.

Peguam, itu Thomas Derbyshire dan isterinya, Faith Zaman dituduh memulakan penipuan untuk melesapkan wang Putera Jefri sebanyak AS$5 juta (RM15.4 juta) bagi membeli beberapa kediaman di California selepas mereka diberi kepercayaan untuk menguruskan empayar perniagaannya.

"Beliau (Putera Jefri) memberikan kunci-kunci 'istananya' kepada defendan (Derbyshire dan isterinya) tetapi mereka mengkhianati kepercayaan itu dengan melesapkan wangnya," kata peguam, Linda Goldstein yang mewakili Putera Jefri.

Putera berusia 56 tahun itu pernah memiliki lebih 2,000 buah kereta, 600 kediaman, sembilan pesawat dan lima buah bot.

Pasangan peguam itu bagaimanapun, menyangkal tuduhan terhadap mereka dan menyaman balas Putera Jefri sebanyak AS$11.94 juta (RM36.8 juta) kerana mendakwa beliau belum melunaskan bayaran yang dijanjikan sebelum ini.

Kedua-dua peguam itu diberhentikan pada 2006 apabila Putera Jefri menuduh mereka mengkhianatinya.

Derbyshire, 43, dilahirkan di Bootle, Merseyside, barat laut England dan merupakan peguam jenayah dengan pendapatan kelapan tertinggi di Britain iaitu sekitar AS$1.07 juta (RM3.3 juta) setahun.

Dia menetap bersama isterinya, Faith Zaman, 34, di Hampstead, London Utara. - Agensi


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "Adik Sultan Brunei beri kunci istana kepada peguam Britain"

Catat Ulasan