Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Selasa, 1 Mac 2011

7,878 tentera darat bakal khatam al-Quran

KUALA LUMPUR: Seramai 7,878 anggota tentera lain-lain pangkat dan pegawai dalam perkhidmatan tentera darat akan khatam al-Quran sempena Sambutan Ulang Tahun ke-78 Tentera Darat di Kem Wardieburn, di sini pada 4 Mac ini.

Panglima Tentera Darat, Jeneral Datuk Seri Zulkifeli Mohd Zin berkata, selain majlis khatam itu, acara sambutan pada kali ini juga akan ada sedikit kelainan. Bagaimanapun, aktiviti konvensional seperti perbarisan dan perutusan Panglima Tentera Darat (PTD) akan tetap diadakan.

Katanya, buat pertama kalinya tahun ini pameran statik dan aktiviti berkaitan kepakaran pelbagai unit tentera darat (TD) akan dipertontonkan kepada orang ramai di Dataran Merdeka, di sini bermula 4 hingga 6 Mac ini.

“Perbarisan yang diadakan itu akan membabitkan antara 3,000 hingga 4,000 anggota beserta aset sedia ada dalam TD. Selain itu, program hiburan dari Badan Kebudayaan TD juga diadakan bagi menghiburkan pengunjung,” katanya pada sidang media sempena Sambutan 78 Tahun Tentera Darat di Wisma Transit, di sini.

Hadir sama, timbalannya Leftenan Jeneral, Datuk Wira Zulkifli Zainal Abidin dan Panglima Medan Tentera Darat, Leftenan Jeneral Datuk Seri Ahmad Hasbullah Mohd Nawi.

Menurutnya, bagi yang berminat menjadi anggota tentera, pengambilan turut diadakan termasuk anggota sukarela atau wataniah.

Antara acara pada sepanjang hari pameran tersebut diadakan ialah :

1) Perbarisan anggota dan aset ketenteraan.
2) Pameran statik dan dinamik aset ketenteraan.
3) Pertunjukan 'Army Red Warrior'.
4) Persembahan oleh Badan Kesenian Tentera Darat (BKTD).
5) Pertunjukan payung terjun.
6) Demonstrasi kepakaran unit-unit tertentu dalam Tentera Darat.
7) Pendaftaran kerjaya Tentera Darat kepada orang ramai.

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "7,878 tentera darat bakal khatam al-Quran"

Catat Ulasan