Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Isnin, 23 Ogos 2010

Kedutaan Malaysia dilempar najis, bendera dipijak

14 Ramadhan 1431H

Hari mood aku kurang baik, aku pun tengah angin sekarang ni. Rasa nak bunuh je golongan bodoh, lagi tak sedar diri yang ada di muka bumi ni. Kepala aku tengah sakit, aku buka je akbar online terus baca berita luar negara. Kawanku kata ada cerita sensitif, isu negara jiran lempar najis ke Kedutaan Malaysia di Jakarta. Aku pun malas nak ulas banyak sangat tentang bangsa Indonesia ni. Dah nampak mereka ni golongan macam, baik bantu negara lain dari negara bermasalah dari A - Z. Aku rasa pembaca sendiri boleh menilai, bangsa ni macam mana.

Kurang ajar punya Indonesia, bangsa tak sedar diri. Sesuka hati je nak bakar bendara Malaysia. Akal ada tapi tak nak pakai, jika kata ada otak, binatang pun ada otak. Tu beza manusia dengan binatang.


Nak sweeping konon.... Tak sedar diri betullah, ramai rakyat Indonesia datang Malaysia bekerja kat sini. Nak usir rakyat Malaysia konon, fikiran sempit betullah. Macam mana jika kami rakyat Malaysia usir rakyatmu dengan lori kumbahan najis, baling najis kepada pendatang Indonesia, angkut bangsamu dengan lori kumbahan dan hantar balik ke Indonesia yang tinggal kat Malaysia. Jangan datang lagi bekerja di Malaysia dan mencari rezeki di sini. cari sahaja kerja dan rezeki di negaramu sendiri. Macam mana gamaknya jika kami buat begitu? Macam mana kehidupan kamu di sana ya?

Jangan meminta simpati dengan kami wahai bangsa tak kenang budi lagi tak sedar diri. Malaysia bantu rakyat kalian sudah kira bagus tapi tak reti nak bersyukur sebaliknya menunjukkan sikap bodoh, kebiadapan dan tidak bertamadun.Penunjuk perasaan bertindak liar memijak Jalur Gemilang sebagai bantahan anti-Malaysia di hadapan Kedutaan Besar Malaysia di Jakarta, semalam.

http://img266.imageshack.us/img266/9073/capturebnm.jpg
Jakarta - Kedutaan Besar Malaysia ke Indonesia di Jakarta telah dilempar najis manusia oleh penunjuk perasaan daripada kumpulan Benteng Demokrasi Rakyat (BENDERA) pada satu demonstrasi petang ini.

Seorang daripada 37 penunjuk perasaan itu telah melemparkan najis itu ke dalam perkarangan kedutaan itu melepasi pintu pagar hadapan dan di atas kepala barisan anggota polis Indonesia yang sedang mengawal ketat di hadapan bangunan itu.

Mereka turut melepaskan najis itu ke atas bendera Malaysia yang dipijak-pijak di atas jalan tempat mereka berkumpul di hadapan kedutaan itu.Kumpulan itu sebelumnya telah membawa lima bungkusan najis itu, ada yang diletakkan dalam kertas bungkusan makanan, dalam plastik dan dalam kotak polisterin dan dinyatakan sebagai "hadiah" untuk Duta Besar Malaysia ke Indonesia kerana Malaysia selama ini telah beberapa kali memberi "najis" yang lebih kotor kepada Indonesia.

Dengan tiba-tiba seorang daripada mereka melempar bungkusan kertas berisi najis itu ke dalam pagar kedutaan itu dan pada masa yang sama, najis turut dilepaskan ke atas bendera Malaysia yang mereka sedang pijak itu.

Demonstrasi itu diadakan bagi menandakan kemarahan mereka terhadap Malaysia yang mereka dakwa telah merendahkan maruah Indonesia dalam insiden di perairan Bintan pada 13 Ogos lalu apabila polis Malaysia menahan tiga pegawai penguatkuasa Kementerian Kelautan dan Perikanan Indonesia.

Ia juga untuk menyatakan kekecewaan rakyat terhadap kepemimpinan Presiden Susilo Bambang Yudhoyono, yang dikatakan sangat lemah menghadapi Malaysia.

Berikutan kejadian lempar najis itu polis Indonesia menangkap tiga orang pelaku berkenaan.

Demonstrasi itu berlangsung selama sejam.

Seorang wakil kumpulan itu kemudian memberitahu wartawan yang meliputi peristiwa itu bahawa mereka telah memberi kata dua kepada polis Indonesia iaitu lepaskan rakan-rakan mereka itu daripada tahanan atau mereka akan melakukan operasi usir rakyat Malaysia petang ini.

Operasi yang dinamakan "Sweeping Rakyat Malaysia" itu dirancang akan dilakukan di hadapan bangunan kumpulan itu di Jalan Diponegoro, Menteng, di Jakarta.

Polis Indonesia telah menugaskan ramai anggota untuk mengawal ketat di hadapan bangunan kedutaan Malaysia, setelah mendapat maklumat bahawa demonstrasi berkenaan akan disertai antara 300 dan 500 penunjuk perasaan.

Dalam insiden di perairan Malaysia-Indonesia itu, bahagian penguatkuasa Kementerian Kelautan dan Perikanan menahan tujuh nelayan Malaysia manakala Polis Marin Malaysia pula menahan tiga pegawai pengkuatkuasa kementerian dari Indonesia itu, masing-masing kerana didakwa menceroboh wilayah masing-masing.

Kedua-dua negara kemudian membebaskan tahanan-tahanan itu pada 17 Ogos lalu.

- Bernama

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "Kedutaan Malaysia dilempar najis, bendera dipijak"

Catat Ulasan