Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Selasa, 31 Ogos 2010

Syburi

Syburi (Thai: ไทรบุรี)) adalah nama bagi negeri Melayu Kedah yang diberikan oleh raja Siam ketika penjajahan Jepun keatas British Tanah Melayu semasa Perang Dunia II. Pada Julai 1943, Perdana Menteri Jepun Hideki Tojo mengumumkan bahawa Kedah (bersama dengan Perlis, Kelantan dan Terengganu) akan diserahkan kepada Siam sebagai sebahagian daripada satu Perjanjian Persahabatan yang ditandatangani oleh Siam dan Jepun pada permulaan Perjuangan Tanah Melayu. Terdahulu, pada tahun 1941, Siam telah bersetuju untuk membenarkan pasukan tentera Jepun untuk merentasi Siam ke Tanah Melayu. Daripada 18 Oktober 1943 hingga penyerahan Jepun di penghujung perang, Kelantan, Terengganu, Kedah dan Perlis terletak di bawah pentadbiran Siam. Selepas Jepun menyerah kalah, Kedah dan tiga negeri lain telah dipulangkan kembali pada British.

Orang dilahirkan di Syburi dianggap rakyat Baginda Thailand; oleh itu, orang yang telah lahir di sana dan sekarang tinggal di keadaan Kedah adalah dibenarkan untuk membeli tanah dan hidup di Thailand walaupun dari segi teknik, kini mereka tinggal sebagai Rakyat Malaysia.


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "Syburi"

Catat Ulasan