Pakej Umrah & Haji Swasta, Upah Haji dan Upah Umrah 2014/2015


Mana-mana waris yang berhajat untuk melaksanakan UPAH HAJI & UMRAH bagi arwah keluarga mereka. Sila layari http://www.raudhah2u.my/ dan http://www.badalhaji1.blogspot.com/


Badal/Upah Haji dan Umrah 2014/2015

Followers

Catatan Popular

Rabu, 1 September 2010

Namewee si bodoh yang menyakitkan hati

Terdetik di hati saya, Si Namewee bodoh atau buat-buat bodoh apabila mengeluarkan kenyataan tindakannya melagukan makian, menunjukan isyarat lucah dan menghina agama Islam adalah untuk menarik perhatian masyarakat.

Atau beliau menganggap orang Melayu bodoh apabila beliau menyebut video klip tersebut dibuat bagi mempertahankan perlembagaan sebenar dan mengutuk sesiapa yang tidak menghormati usaha Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, dalam membina negara 1Malaysia.

Apa akan jadi dengan konsep 1 Malaysia sekiranya semua rakyat Malaysia melagu dan manyanyikan cacian dan makian di atas setiap fitnah dan isu yang disensasikan?

Sebelum Namewee memuatnaikkan 'karya agung menghina Melayu'nya itu, sebagai seorang yang terpelajar dan bertanggungjawab, beliau sepatutnya menyelidik terlebih dahulu kebenaran fitnah rasis yang telah dilemparkan kepada seorang pengetua sekolah. Juga menyelidik isu remeh yang disensasikan kerana banyak blog yang menyiarkan cerita sebenar di sebalik fitnah yang sengaja dilemparkan untuk mengeruhkan keharmornian kaum di negara ini!

Beratus-ratus pengetua, termasuk pengetua bukan Islam, menasihati pelajar bukan Islam agar menghormati pelajar Islam yang berpuasa. Malah ada pengetua bukan Islam yang memarahi pelajar bukan Islam kerana bersubahat membeli makanan kepada pelajar Islam!

Jika benar Namewee seorang yang menentang rasisme dan cintakan kedamaian di negara ini, mengapa tidak ada lagu untuk mereka yang mempertikaikan hak istimewa bumiputera, mengapa tiada lagu untuk pengkhianat surau? Mana dia lagu untuk mereka yang sengaja membakar jambatan perpaduan antara kaum?

Di mana lagu yang menyokong sekolah wawasan atau sekolah satu sistem, dan mengapa tidak dilagukan cacian terhadap pendemontrasi yang menggugat keamanan negara? Sedangkan untuk orang Melayu atau melibatkan Melayu, sentiasa ada lagu 'istimewa' yang menusuk hingga ke jantung!

Walaupun beliau telah menarik balik klip video tersebut, ia tidak akan dapat menghapuskan sakit hati orang Melayu dengan begitu mudah sebagaimana dengan mudahnya beliau akan membuat satu lagi permohonan maaf!

Bukan semua umat Islam mudah memaafkan Namewee di atas penghinaan yang beliau lakukan dalam klip video 'Negarakuku' kerana sakitnya terasa hingga ke tulang hitam. Hanya orang Melayu yang dungu sahaja tidak terguris menonton klip video tersebut.

Lawak jenaka Namewee tidak seharusnya diterima sebagai alasan untuk diaturkan satu lagi sesi memohon maaf untuk mengubat hati orang Melayu. Hati orang Melayu yang terluka tidak mudah diubati.

NORHISYAM MOHAMAD

Kuala Kedah, Kedah.


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 ulasan: on "Namewee si bodoh yang menyakitkan hati"

Catat Ulasan